1 bloemkool, 750
gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes
gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels
paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden,
3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat , 2 dl
zure room. |
Een lekkere en
apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over
kan klaar maken.
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes was deze en kook deze 10 minuten. Kook
de aardappelschijfjes 8 minuten. Bak de uien en champignons mooi van
kleur en doe dan het gehakt er bij. Voeg zout, peper en een beetje
kerrie toe.
Beboter een Ovenschaal en leg onderin de aardappelschijfjes, daarop
het gehaktmengsel dan de bloemkool , en daarop de plakjes tomaten.
Klop de eieren met de zure room een de helft van de parmezaanse kaas
en de helft van de peterselie. Schenk dit over de bloemkoolschotel.
Als laatste vermeng je de overige parmezaanse kaas met de paneermeel
en wat nootsmuskaat. Strooi dit als laatste over de ovenschotel met
wat peterselie.
Bak het gerechte in ca. 30 minuten in de oven op 175 graden.
|