De 5 regels van met de Vijf treden !
Eet gevarieerd.
Eet niet teveel en beweeg.
Eet minder verzadigd vet.
Eet veel groente, fruit en brood.
Eet veilig.

De Vijf treden.
De Vijf treden is een hulpmiddel dat in een oogopslag laat zien hoe je gezond kunt eten.
Je hebt met de Vijf treden oneindig veel mogelijkheden om te variŽren met eten en drinken. Met de vijf treden en de vijf adviezen van de Vijf treden heb je de vrijheid om zelf te bepalen wat je eet.5 treden en 5 regels.

De 5 treden laten zien met wat voor soort producten je je lichaam gezond kunt houden. De aanbevolen hoeveelheden geven je een beeld van hoeveel je ongeveer per dag uit de vakken zou moeten eten. De 5 regels helpen je extra op te letten bij kiezen van je eten.Elke dag van elke tree.

Het eten en drinken van gezonde producten levert de voedingsstoffen die nodig zijn om het lichaam gezond te houden. Elk product bevat verschillende voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Door gevarieerd te eten, is de kans het grootst dat je voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Eten uit van elke tree van de Treden van Vijf, is hierbij een goed uitgangspunt.Basis voor een gezond lichaam.

Gezond eten vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond gewicht en lichaam. Dat zorgt weer voor een kleinere kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en een aantal vormen van kanker. Eet je dagelijks volgens de Vijf treden en ben je zuinig met zout, dan heb je een gezond eetpatroon.

           

Deze wijsheid komt van: www.voedingscentrum.nl