Recept 98, Wales: kedgeree. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
500 g gerookte schelvisfilets - 250 g rijst - 5 hardgekookte eieren - 50 g boter - cayennepeper - zout |
Bereiding: |
Breng in een pan
water met zout aan de kook en doe de rijst erin. Laat de rijst
ongeveer 20 minuten koken. Giet af. Snijd intussen de schelvisfilets
in kleine stukjes. Pel de eieren, leg er 1 apart en snijd de andere
in tweeën. Doe de eidooiers in een aparte kom en prak ze met een
vork zorgvuldig fijn. Hak de eiwitten grof met een mes. Smelt de
boter in een hapjespan. Voeg de schelvisfilets toe en verwarm ze
gedurende 10 minuten op een heel zacht vuur. Voeg dan het gehakte
eiwit toe onder voortdurend roeren, zodat het niet aanzet. Laat het
eiwit niet te lang fruiten, dan wordt het taai. Voeg de rijst toe en
breng op smaak met de cayennepeper. Doe de kedgeree over in een
schaal en strooi het geprakte eigeel erover. Snijd het laatste ei in
plakjes en garneer het gerecht hiermee. |
|