Recept 90, Taiwan: omelet met noedels en kip. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
500 g kipfilet in dunne reepjes - 7½ dl kippenbouillon (van tablet mag) - 2 theelepels kerriepoeder - knoflookpoeder - 100 g Chinese eiernoedels - 6 eieren - 2 bosuitjes (gehakte) - boter om in te bakken |
Bereiding: |
Breng de
bouillon aan de kook in een grote pan, doe de kipreepjes erin en zet
het vuur uit. Neem na 15 minuten het vlees uit de bouillon en houd
het apart. Vul de bouillon met water aan tot 1 liter. Kook daarin de
noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Neem ze met een schuimspaan
uit de pan en laat ze uitlekken. Knip de noedels kleiner met een
keukenschaar. Klop de eieren met kerrie- en knoflookpoeder los in
een schaal. Roer de kip en de noedels erdoor. Fruit in een koekenpan
met zware bodem in 1 eetlepel boter de ui en knoflook zacht. Giet de
eiermassa in de pan en schep om. Laat de eieren op een zacht vuur
stollen en kleuren, keer de omelet en bak ook de onderkant mooi
bruin. |
|