Recept 86, Sri Lanka: vattalappam (nagerecht).

Ingrediënten voor 4 personen:

10 eieren - 500 g jaggery (palmsuiker) - 7½ dl kokosmelk - gemalen kaneel - gemalen kardemom - nootmuskaat - olie voor de vorm - zout

Bereiding:

Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop ze eerst apart en daarna tezamen. Breek het stuk suiker en los het op in een klein beetje lauw water. Meng het goed met de eieren, de kokosmelk, een mespuntje kaneel, een grote mespunt kardemom en een mespunt zout. Rasp er een beetje nootmuskaat over. Vet een vorm in met de olie en giet het mengsel erin. Dek af met een stuk vetvrij papier, zet de vorm in de oven en laat de crème in 1¼ uur au bain marie gaar worden. Serveer warm of koud.

Opmerking:
De jaggery (goela djawa in Indonesië en goela melaka in Maleisië) is geperste bruine palmsuiker. Het wordt in blokken verkocht.