Recept 80, Schotland: Schotse eieren. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
6 eieren - 3 eetlepels bloem - 500 g braadworst - 3 eieren - 3 eetlepels melk - paneermeel - frituurvet of olie |
Bereiding: |
Kook de 6 eieren
10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze. Laat
de eieren zover afkoelen dat u ze vast kunt houden. Wentel de eieren
door de bloem. Haal het velletje van de braadworst, kneed het vlees
even door en verdeel het in 6 porties. Verpak de eieren in het vlees
en wrijf voorzichtig alle naadjes dicht. Het ei moet helemaal bedekt
zijn. Klop de laatste 3 eieren los met de melk. Wentel de ballen
eerst door het eiermengsel, dan door paneermeel, dan weer door het
eiermengsel en als laatste weer door paneermeel. Verhit vet of olie
tot 180°C. en bak de ballen hierin aan alle kanten bruin. Ze zijn
gaar wanneer ze bruin zijn. Laat de ballen op keukenpapier
uitlekken. Snijd ze doormidden en eet ze koud of warm met
tomatenketchup of mosterd en een groente naar keuze. |
|