Recept 77, Rusland: kaastaart uit Sint-Petersburg. |
Ingrediënten voor 6 personen: |
Deeg: 250 g
bloem - 4 eetlepels suiker - 75 g boter - 2 eieren - boter en bloem
voor de vorm |
Bereiding: |
Doe de bloem in
een kom en voeg de suiker toe. Snijd de boter in kleine blokjes en
voeg die aan de bloem toe. Breek de eieren in de kom en kneed alles
snel met de vingers door elkaar. Maak een bal van het deeg en laat
deze bal 30 minuten koel rusten. Week intussen de krenten in de
wodka. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en laat ze 20
minuten koken in gezouten water. Giet ze af en laat ze goed
uitlekken. Prak ze daarna fijn met een vork. Beboter en bebloem een
ronde vorm met hoge randen. Rol het deeg met een deegroller uit op
een met bloem bestoven werkblad en leg de deeglap in de vorm. Breek
de eieren en scheid de witten van de dooiers. Klop de dooiers met de
suiker totdat ze een schuimige massa vormen. Voeg de verse kaas en
de geprakte aardappelen toe en meng door elkaar. Snijd de gekonfijte
sinaasappelschil in kleine stukjes en voeg die samen met de
vanillesuiker, de krenten en de wodka toe aan het eimengsel. Roer
stevig door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eiwitten
stevig en spatel dan het eiwit voorzichtig door het mengsel. Giet
het geheel op het deeg in de vorm. Bak 40 minuten. Haal de taart uit
de oven en laat hem afkoelen. Haal de taart uit de vorm en bestrooi
hem met poedersuiker en dien op. |
|