Recept 55, Liechtenstein: fijne pasta met gekookte ham. |
Ingrediënten voor 6 personen: |
250 g fijne pasta - 8 eieren - 300 g gekookte ham - 50 cl vloeibare crème fraîche - boter - paneermeel - zout |
Bereiding: |
Doe de pasta in
ruim kokend gezouten water en laat koken. De pasta is gaar wanneer
ze boven komt drijven. Giet de pasta af en houd ze even onder koud
stromend water. Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de eieren en
scheid de dooiers van de witten. Snijd de ham in kleine stukjes.
Meng de eidooiers met de crème fraîche en de ham en voeg een royale
mespunt zout toe. Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg ze vervolgens
toe aan het mengsel. Roer alles voorzichtig met een spatel door
elkaar. Voeg het mengsel toe aan de pasta. Beboter een ovenschaal en
strooi er paneermeel in. Doe het mengsel in de schaal en laat het
gerecht in de oven op middelmatige warmte bakken totdat de bovenkant
gegratineerd is. |
|