Recept 51, Laos: ei-kipgerecht uit de oven. |
Ingrediėnten voor 4 personen: |
500 g kipgehakt
- 1 eetlepel fijngesneden ui - 1 eetlepel gesnipperde prei - 1
eetlepel ontvelde gesnipperde tomaat - zout en peper - ½ theelepel
cayennepeper - ½ theelepel paprikapoeder - 1 theelepel gemberpoeder
- 4 eieren - 4 eetlepels melk - 3 eetlepels fijngesneden paprika |
Bereiding: |
Neem een
braadpan of wok en bak hierin zonder boter het kipgehakt. Roer het
tijdens het bakken met een vork steeds los. Zet de pan van het vuur
en voeg toe: ui, prei, tomaat, zout en peper, cayennepeper,
paprikapoeder, en gemberpoeder. Meng alles goed door elkaar. Kluts
de eieren met de melk en zout en peper. Roer er de fijngesneden
paprika door. Neem een vuurvaste schaal en doe hierin het kipgehakt.
Giet er zonder roeren het eiermengsel op. Zet het gerecht in een
hete (240°C) oven, tot het eiermengsel geheel is gestold. Voor het
opdienen bestrooien met de bieslook en de plakjes tomaat. |
|