Recept 4, Angola: groene eieren |
Ingrediënten voor 4 personen: |
5 eieren - 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels azijn - 1 klein bosje peterselie - 100 g bloem - frituurvet - slabladeren - zout en peper |
Bereiding: |
Kook 4 eieren
gedurende 10 minuten in gezouten water. Laat ze snel afkoelen onder
koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte
doormidden, bewaar de eiwitten en doe de eidooiers in een grote kom.
Prak ze fijn met een vork. Voeg de olie in een dun straaltje toe,
vervolgens de azijn en meng het geheel goed door zodat u een dikke
pasta krijgt. Was de peterselie, verwijder de steeltjes en hak de
blaadjes fijn. Voeg tweederde deel toe aan de eierpasta. Voeg zout
en peper toe en meng het tot een homogene massa ontstaat. Vul de
eiwitten met de eierpasta. |
|