Recept 36, Hongkong: thee-eieren.

Ingrediënten voor 4 personen:

6 eieren - 1 liter water - 3 eetlepels theebladeren - 1 eetlepel zout - 1 eetlepel vijfkruiden poeder

Bereiding:

Leg de eieren in een pan, schenk er koud water op en breng dat langzaam aan de kook, al roerend, dan blijven de dooiers in het centrum van de eieren. Laat ze 7 minuten koken. Laat de eieren afkoelen door ze 5 minuten onder koud stromend water te houden. Kneus de schalen lichtjes door ze over een hard oppervlak te rollen. Zij moeten overal gekneusd zijn, maar de schalen moeten niet loslaten. Breng dan 1 liter water aan de kook en voeg de theebladeren, zout en vijfkruiden poeder toe. Leg de gekneusde eieren in de pan, doe er een deksel op en laat de eieren ongeveer 30 minuten sudderen tot de schalen bruin worden. Haal de pan van het vuur en laat die, afgedekt, 1 uur staan. Haal de eieren uit de pan, laat ze verder afkoelen en pel ze. Snijd ze in vieren en serveer ze met een dipsaus.