Leg de tomaten 1
minuut in kokendheet water, haal ze eruit, laat ze schrikken onder
koud stromend water, ontvel ze, verwijder het zaad en prak ze fijn.
Doe ze in een koekenpan met een dikke bodem, voeg zout toe en laat
ongeveer 15 minuten op middelmatig hoog vuur koken.
Schil en hak de uien en de knoflook. Was de paprika's en verwijder
het zaad en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Was de spinazie, de peterselie en de dragon en verwijder de
steeltjes. Hak ze.
Fruit de uien, de knoflook en de paprika's 7 minuten in 3 eetlepels
olie in een grote koekenpan. Voeg de tomaten toe en laat nog 5
minuten sudderen. Meng alles goed door elkaar. Voeg zout en peper
toe. Voeg vervolgens de rest van de groenten en kruiden toe. Laat
nog 30 minuten afgedekt op laag vuur sudderen. Haal het laurierblad
uit de pan.
Breek intussen de eieren in een kom, voeg zout en peper toe en klop
ze. Giet de geklopte eieren op de groenten in de koekenpan.
Laat de omelet in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur gaar
worden. Draai de omelet dan met behulp van een deksel om en laat de
andere kant in 5-6 minuten mooi bruin worden.
De omelet kan zowel warm als koud geserveerd worden. |