Recept 101, Zweden: ovenpannenkoeken. |
Ingrediënten voor 6-8 personen: |
100 g boter - 100 g bloem - 3 dl water - 3 dl slagroom - 6 eieren - wat vanille-extract - boter om te bakken - poedersuiker - jam |
Bereiding: |
Meng met een
houten lepel de boter met het water en de bloem in een pan. Laat de
inhoud op zacht vuur koken tot het mengsel enigszins ingedikt is.
Het beslag moet zo dik zijn dat u de bodem van de pan kunt zien als
u erin roert. Haal de pan van het vuur en blijf roeren tot het
beslag iets afgekoeld is. Splits de eieren. Roer de eidooiers een
voor een door het beslag. Klop de slagroom halfstijf. Klop de
eiwitten stijf, maar nog niet droog. Schep de slagroom, de eiwitten
en wat vanille-extract voorzichtig door het beslag. Smelt een beetje
boter in een grote koekenpan. Als die net gesmolten is, schept u
steeds 1-2 eetlepels beslag in de pan. Bak de pannenkoeken (met een
doorsnede van ongeveer 8 cm) tot ze aan één kant goudbruin zijn.
Haal ze dan uit de pan. Maak van de pannenkoeken sandwiches, met de
ongebakken kanten op elkaar. Leg de sandwiches op een met bakpapier
beklede bakplaat. Vlak voor het serveren zet u de
pannenkoek-sandwiches 7-8 minuten in een voorverwarmde oven van
200°C. Bestrooi ze met poedersuiker en geef er naar smaak ijskoude
jam bij. |
|