Recept 89, Witlofschotel met ham en kaas.

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 struikjes witlof
100 g ham
100 g spekreepjes
100 g kaas
1 dl melk
1 Š 2 eetl. bloem
boter
zout
peper
aardappelpuree (voor ovenschotels)
paneermeel

Bereiding:

Voorbereiding:
Witlof ongeveer 15 minuten koken. Spekjes uitbakken.
Bereidingswijze:
Sausje maken door boter te smelten met de bloem erbij tot een glad sausje roeren. Melk toevoegen en laten inkoken. Ovenschotel invetten met boter, witlof verdelen, sausje erover schenken en spekjes gelijkmatig verdelen. Ham en kaas eroverheen leggen. Aardappelpuree er op scheppen en gladstrijken. Paneermeel erover strooien en wat klontjes boter voor het bruine korstje resultaat.
Ongeveer 30 minuten in de oven tussen de 200 en 225 graden C.