Recept 80, Meringue nougatine.

Ingrediënten voor 4 personen:

100 g dadels zonder pit, 125 g lange vingers,100 g walnoten, 1/2 theelepel bakpoeder, 4 eiwitten, 200 g fijne suiker, 2 dl slagroom, zakje slagroomversteviger. evt. gekonfijte kersen voor het decor

Bereiding:

Noten, lange vingers en dadels heel grof hakken. in een kom doen en het bakpoeder erdoor roeren. de eiwitten stijfkloppen, de suiker erbij en verder kloppen tot goed stijf. meng het noten mengsel erdoor. bekleed de bakvorm met bakpapier en spreid het deeg erover uit. Ongeveer 40 min in oven van 160°C. bakken, af laten koelen. In de lengterichting doormidden snijden. De slagroom met versteviger (en iets suiker) stijfkloppen, tussen de 2 helften smeren en de bovenkant ermee decoreren. Garneren met rode kersen of vers rood fruit.