Recept 79, Kipsalon.

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 gram kipfilet
6 aardappels of 700 g voorgekookte aardappelblokjes, krieltjes
ijsbergsla
1 komkommer
3 tomaten
knoflooksaus
geraspte kaas
shoarmakruiden
2 theel. paprikapoeder
1 theel. chilipoeder

Bereiding:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200įC. Schil de aardappeltjes en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheutje olie in een (wok)pan en bak de aardappeltjes met de deksel erop in circa 15 minuten zacht.
Snijd daarna de kipfilet in blokjes en breng de kip op smaak met de shoarmakruiden, paprikapoeder en het chilipoeder. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten gaar.
Als de aardappeltjes gaar zijn, schep je deze in een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de gebakken kip. Als laatste del geraspte kaas over de kip en de ovenschaal kan de oven in voor circa 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is.
Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
Als de kaas gesmolten is, haal je de ovenschaal uit de oven en verdeel je hier de komkommer, tomaat, ijsbergsla en wat knoflooksaus overheen.