4 kalfslappen
van 150 gram, 1 ei, 35 gram bloem, 100 gram paneermeel, 2 eetl.
boter, 2 eetl. olijfolie, 180 gram grof geraspte mozarella, 60 gram
versgeraspte Parmezaanse kaas, verse basilicumblaadjes voor de
garnering.
VOOR DE SAUS:
1 eetl. olijfolie, 1 kleine rode paprika, 1 ui, 1 stengel
bleekselderij, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaten op sap, 250 ml
kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden
peterselie, 1 theel. suiker, 1 theel. gedroogde basilicum, 1/2 theel.
zout, een paar flinke draaien zwarte peper uit de molen, |
Voorbereiding:
Snijd de groenten voor de saus in kleine stukjes en verhit 1 eetl.
olijfolie in een pan. Doe de fijngesneden groenten er in en fruit 5
min. Doe er dan de rest van de saus ingrediënten in en laat alles
1/2 uur sudderen.
Oven voorverwarmen tot 180°C.
Bereidingswijze:
Ei loskloppen op diep bord, bloem en paneermeel op aparte borden
doen. Vlees tussen 2 vellen plastic leggen en platslaan met een
steelpan of met de zijkant van een vleeshamer. Eerst door de bloem,
dan door het ei en daarna door de paneermeel halen. Stevig
aandrukken. Boter in een koekenpan smelten, 2 eetl. olijfolie er bij
doen. Vlees goudbruin bakken, 3 min aan iedere kant. Vlees in platte
ovenschaal leggen, bestrooien met mozarella, tomatensaus er over
lepelen en bestrooien met Parmezaanse kaas. Onafgedekt 25 min in de
oven zetten, garneren met verse basilicumblaadjes.
|