Verwarm de oven
voor op 200ºC.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan tot hij licht begint te walmen
en bak
de biefstukken hierin op hoog vuur rondom bruin.
Bestrooi ze met zout en peper, leg ze in een ovenschaal en laat ze
even
rusten.
Verwijder de stelen van de champignons en blancheer ze kort in
kokend water
met wat citroensap tegen het verkleuren.
Knip het bieslook fijn, ontvel de tomaat, snijd het vruchtvlees in
kleine
blokjes en pers de knoflook uit.
Meng het bieslook, de tomaat en de knoflook door de crème fraîche.
Roer de geraspte kaas door deze vulling en breng hem op smaak met
peper.
Schep de vulling in de champignons en zet ze samen met de
biefstukken 7
minuten in de oven.
Serveer de biefstuk en de champignons met gebakken aardappelen en
salade.
De meeste mensen zitten met hun handen in het haar als ze een
vegetariër te
eten krijgen, want wat moet je dan geven als je aardappelen en
groenten op het
menu hebt staan. Vaak wordt dat dan een omeletje of een vegaburger,
omdat je
niet gewend bent anders te koken.
Je kunt echter heel snel en gemakkelijk iets heel bijzonders op
tafel zetten,
zoals de gevulde champignons die in dit recept als groentegarnituur
worden
geserveerd, maar die ook als vleesvervanger heel geschikt zijn. |