Recept 156, Pasta met gerookte zalm en dille.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g pasta naar keuze
400 g gerookte zalm
3 eetl. fijngehakte, verse dille
1 teentje knoflook, fijngehakt
250 ml (kook)room
100 ml witte wijn of citroensap
extra vergine olijfolie
zout en versgemalen peper
Voor de extra variatie:
één hand verse spinazie per persoon.

Bereiding:

 Snijd de zalm in reepjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking `al dente` met wat zout.
Verwarm ondertussen een beetje olijfolie in een sauspan en fruit hierin de knoflook.
Voeg 2 eetlepels dille, room en wijn toe en laat op laag vuur zachtjes pruttelen totdat de meeste alcohol verdampt is.
Als je geen wijn wilt gebruiken dan kun je de saus op smaak brengen met wat citroensap.
Gebruik niet teveel in één keer om te voorkomen dat de saus te zuur wordt.
Breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Giet de pasta af als deze gaar is en doe het terug in de pan.
Roer een klein scheutje olijfolie door de pasta.
Voeg daarna de saus en de zalm toe en schep alles goed door elkaar.
Schep op (verwarmde) borden en strooi er de rest van de dille overheen.
Serveertip:
Variatietip: om de pasta nog iets completer te maken kun je in de saus de verse spinazie toevoegen. Doe dit op het laatst zodat de spinazie niet tot snot kookt maar enkel wat zachter wordt.