Recept 149, Catalaanse kip.

Ingrediėnten voor 4 personen:

4 grote kippenpoten
2 uien
2 teentjes knoflook
1 grote rode paprika
200 gram chorizo in plakken
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels bloem
1 eetlepel paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
1 glas rode wijn
½ liter kippenbouillon
1 blikje gepelde tomaten
100 gram zwarte olijven
zout
versgemalen peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:

Voorbereiding:
Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de schoongemaakte paprika in smalle reepjes. Halveer de plakjes chorizo.
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip rondom aan. Neem ze uit de pan en laat de ui en de knoflook in het braadvet glazig fruiten. Roer er de bloem en het paprikapoeder door en laat kort meebakken. Voeg e tomatenpuree toe en laat eveneens kort meebakken. Blus af met de wijn en de bouillon. Roer goed en voeg de gepelde tomaten en de paprikablokjes toe. Doe de kippenpoten terug in de pan en laat ze op laag vuur met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten stoven. Voeg de chorizo en de olijven toe en laat nog ongeveer 15 minuten stoven. Of zet de pan 1 uur in een oven van 160°C. Breng de saus desgewenst verder op smaak met wat zout en peper. Schep de kip met de saus in een voorverwarmde schaal of zet de pan optafel. Bestrooi met de peterselie.
Geef er rijst of aardappel gratin bij.