Recept 140, Aardappeltortilla met chorizo en spinazie.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
100 g chorizo
500 g aardappelen (vastkokend)
300 g gehakte spinazie (diepvries)
80 g gemalen emmentaler
4 eieren
zout
olijfolie
bakpapier

Bereiding:

Voorbereiding:
Pel de ui en snij in ringen.
Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.
Verwijder het vel van de chorizo en snij in schijfjes.
Bak de chorizo en de ui 3 minuten aan in een scheutje olijfolie.
Haal het mengsel uit de pan en bak de aardappelschijfjes 6 minuten in de overgebleven olie.
Laat de spinazie ontdooien zoals aangegeven op de verpakking.
Bereidingswijze:
Laat uitlekken in een fijne zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Kluts de eieren met een klopper.
voeg het zou toe en meng er de kaas er door.
Voeg de spinazie bij de ui en chorizo, leg er de aardappelen erin. Neem een taartvorm en bekleed met bakpapier.
Doe er het aardappelmengsel in en giet er het eiermengsel over.
Bak af in een voorverwarmde oven van 200°C. in ca. 20 minuten.