Recept 132, Jagerschnitzel-ovenschotel.

Ingrediėnten voor 4 personen:

500 g champignons
250 g cantharellen
1 bosje bosui
3-4 takjes tijm
4 ongepaneerde varkensschnitzels (ą 200g)
3 eetl. olie
zout en peper
200 ml slagroom
1 groentebouillonblokje
3-4 eetl. allesbinder

Bereiding:

Voorbereiding:
Maak de champignons en de cantharellen schoon. Halveer de champignons of snijd ze in vieren.
Was de bosui en snijd hem in ringen. Was de tijm, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Bereidingswijze:
Dep de schnitzels evt. droog. Verhit 2 eetl. olie in een grote pan en bak de schnitzels aan beide zijden krachtig aan. Breng op smaak met zout en peper. Neem de schnitzels uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Bak de champignons in het braadvet en breng op smaak met zout en peper en neem ze uit de pan.
Verwarm de oven voor (el 175°C., hl 150°C., gas 2). Verhit 1 eetl. olie in de pan en bak er de cantharellen, de tijm en de bosui, op 1 eetl. na.
Breng op smaak met wat zout en peper en voeg de champignons weer toe. Voeg 375 ml water en de slagroom toe en breng alles aan de kook. Voeg het bouillonblokje en de allesbinder toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Giet de paddenstoelensaus over de schnitzels zodat ze onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de ovenschotel ca. 1 uur en 30 min. in de oven.
Verwijder de folie en bak nog eens 15 min.
Bestrooi de ovenschotel met de achtergehouden bosui.
Serveertip:
Lekker met geroosterde aardappels en groene salade.