Voorbereiding:
Verwijder vliezen en overtollig vet van het vlees - snipper de ui.
Bereidingswijze:
Laat de braadpan goed heet worden - boter in de braadpan - vlees
korsten - 'stoofpot' met dikke bodem op het vuur - bak hierin de
gesnipperde ui in wat boter lichtbruin - voeg het gekorste vlees toe
- strooi de bloem erover en laat 2 minuten meebakken - voeg het
geuzebier toe en leng aan met water tot alles net onder staat - voeg
takje tijm, laurierblad, peper, zout, azijn en suiker toe - leg een
sneetje brood dik besmeerd met mosterd bovenop het vlees - zet het
deksel op de pan en laat alles minstens 2 uur zacht stoven (vlees
moet in draadjes uit elkaar vallen als je er in prikt) - schraap
tijdens het stoven af en toe flink met een houten spatel over de
bodem van de pan - voor het serveren laurier en tijm verwijderen.
Serveertip:
Stoofvlees serveren met een 'berg' frieten en Vlaamse mayonaise (is
'zuur' door toevoeging van wat citroensap) - is ook heerlijk met
vers wit brood !
|