Recept 128, Hongaarse goulash.

IngrediŽnten voor 4 personen:

600 g doorregen runderlappen - 2 eetl. bloem - 100 g boter of margarine - 50 g magere spekreepjes - 1 grote ui - 2 teentjes knoflook - 2 rode paprika's - 2 groene paprika's - 1Ĺ eetl. paprikapoeder - 1 vleesbouillontablet - 1 blikje tomatenblokjes (400 g) - 1 dl rode wijn - 2 eetl. tijm - 4 vastkokende aardappelen - 200 g sperziebonen - zout - peper

Bereiding:

Voorbereiding:
Vlees in stukken snijden en door bloem wentelen. In braadpan boter verhitten en vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin bakken. Spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Paprika's schoonmaken en in stukken snijden. Ui, knoflook en paprika door vlees scheppen en alles ca. 2 minuten bakken. Paprikapoeder erover strooien en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet oplossen in 2 dl. heet water.
Langs rand van pan tomatenblokjes, wijn en bouillon bij vlees schenken. Tijm toevoegen. Aan de kook brengen en goulash afgedekt in ca. 2 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten sudderen.
Bereidingswijze:
Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in drieŽn snijden. Aardappelblokjes en sperziebonen door goulash scheppen en gerecht nog ca. 45 minuten zachtjes gaar smoren. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveertip:
Serveren met volkorenbrood of rijst.