1 kg lof
fijngesneden, 400 g rundergehakt, 500 g aardappels, 1 paprika, 3
teentjes knoflook, ca. 300 g gesnipperde uien, ca. 60 g geraspte
kaas, 1 doosje champignons, 1 runderbouillontablet, 1 klein potje
creme fraiche, peper en zout, 1 theel. paprikapoeder, olijfolie, 1
theel. mosterd |
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereidingswijze:
Snijd de paprika, ui en champignons in plakjes. Pers de koflook. Los
het bouillontablet op in een klein beetje water.
Kook de aardappels gaar Bak het gehakt samen met de ui , paprika en
knoflook in de olijfolie. Bak z'n 4 minuten en voeg dan de
champignons toe. Kook in de tussentijd de fijngesneden lof ca. 8
minuten en laat heel goed uitlekken.
Na ca. 10 minuten als het gehaktmengsel gaar is voeg je de kruiden,
bouillon en de creme fraiche toe.
Meng nu de lof met het gehaktmengsel . Beboter even de ovenschaal en
leg onderin de aardappelplakjes en doe het gehaktmengsel hierover
heen. Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
|