
| 
			 Recept 122, Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes.  | 
| 
			 Ingrediënten voor 4 personen:  | 
		
| 
			 500 gram kipfilet - 6 lente-uitjes - 2 cm verse gember - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels sojasaus - 2 theelepels maïzena - ½ kippenbouillontablet - 1 theelepel sambal oelek - 1 eetlepel bruine suiker - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels sherry - 100 gram gepelde walnoten - 3 eetlepels arachideolie - zout  | 
		
| 
			 Bereiding:  | 
		
| 
			 Snij de kipfilet in reepjes. Was de lente-uitjes en snij deze schuin 
			in ringetjes. Schil de gember en hak deze fijn. Pel de knoflook en 
			hak deze fijn. Vermeng 1 eetlepel sojasaus met de maïzena en de 
			sambal oelek. Roer de kipfilet hierdoor. Knoflook en gember 
			vermengen met de rest van de sojasaus, verkruimelde 
			kippenbouillontablet, bruine suiker, citroensap en sherry.  | 
		
| 
			 
  |