Recept 122, Oosterse kipfilet met walnoten en lente-uitjes. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
500 gram kipfilet - 6 lente-uitjes - 2 cm verse gember - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels sojasaus - 2 theelepels maïzena - ½ kippenbouillontablet - 1 theelepel sambal oelek - 1 eetlepel bruine suiker - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels sherry - 100 gram gepelde walnoten - 3 eetlepels arachideolie - zout |
Bereiding: |
Snij de kipfilet in reepjes. Was de lente-uitjes en snij deze schuin
in ringetjes. Schil de gember en hak deze fijn. Pel de knoflook en
hak deze fijn. Vermeng 1 eetlepel sojasaus met de maïzena en de
sambal oelek. Roer de kipfilet hierdoor. Knoflook en gember
vermengen met de rest van de sojasaus, verkruimelde
kippenbouillontablet, bruine suiker, citroensap en sherry. |
|