Recept 118, Lamsrack met rodewijn-tijmjus.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 lamsracks à 4 ribbetjes (à la maison)
(vers­gemalen) peper, zout
2 eetl. olijfolie traditioneel (C1000)
1/2 pot lamsfond à 400 ml (Lacroix)
2 dl rode wijn
1 eetl. grove mosterd
1 eetl. verse tijmblaadjes
extra nodig: braadslede of ovenvaste braadpan, aluminiumfolie

Bereiding:

Dep de lamsracks droog met keukenpapier en wrijf het vlees aan beide kanten in met (versgemalen) peper en zout. Verhit de olie in een braadslede en bak de lamsracks aan beide kanten bruin aan. Zet de braadslede in een voorverwarmde oven (200ºC.) en bak het vlees in ± 6 min. mooi rosé vanbinnen. Verpak de lamsracks in aluminiumfolie en zet de braadslede op het vuur. Voeg de lamsfond toe, breng aan de kook en roer de aanbaksels los. Voeg de rode wijn, de mosterd en de tijm toe en laat de wijnjus op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de lamsracks tussen de ribbetjes door in koteletjes en
serveer ze met de rodewijn-tijmjus. Lekker met opgebakken aardappeltjes en sperziebonen.