Recept 117, Venkelschotel met ham, tomaat, aardappeltjes en kaas.

IngrediŽnten voor 4 personen:

10-15 venkelknollen, Knorr kaassaus Š 250 ml), 150 g gekookte ham in blokjes of gesnipperd. zakje Celavita aardappeltjes. geraspte kaas.

Bereiding:

Voorbereiding:
De venkelknollen schoonmaken en elk in 3 plakken snijden. 10 Š 15 (grote exemplaren) koken in water met wat zout en citroensap. De aardappeltje iets korter koken dan stat aangegeven op zakje (kan in magnetron). Ham kleinsnijden, tomaten in plakjes snijden.
Bereidingswijze:
Ovenschaal beboteren en de bodem bedekken met de plakjes tomaat. Daarop de plakken venkel leggen en die weer bedekken met de fijngesneden ham. Hierop de (licht)gekookte aardappeltjes leggen. - Tot zover kun je deze schotel van tevoren klaarmaken en afgedekt in de koelkast laten staan - De kaassaus maken en erover verdelen. Tenslotte rijkelijk bestrooien met geraspte kaas (oude is heerlijk, of Parmezaan).