Recept 113, Duiveltjesvlees en hete snijbonen.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g kip of varkensfilet
1 theel. sambal oelek
250 g champignons
1 theel. sambal manis
8 eetl. ketjap
1 theel. sambal brandel
8 eetl. azijn
2 uien
rode peper
2 eetl. olie
1 zakje nasikruiden
8 eetl. tomatenketchup
scheutje room
2 eetl. pindakaas
300 g snijbonen
50 g ontbijtspek
500 g Surinaamse rijst

Bereiding:

Voorbereiding:
Snijd het vlees in stukjes en roer er de tomatenketchup, ket:jap, azijn en alle sambal erdoor.
Voeg de nasikruiden toe en laat alles afgedekt 6 uur in de koelkast marineren.
Bereidingswijze:
Snipper de uien.
Verhit de olie en fruit de uien en voeg het vleesmengsel toe, en bak dit alles al omscheppend bruin.
Zet het vuur lager en laat dit met de deksel op de pan ca een half uur sudderen. Voeg daarna de schijfjes champignons toe en laat dit nog 15 min sudderen.
Roer voor het opdienen de pindakaas en de room erdoor.
Geef er rijst en hete snijbonen bij.
Bak hiervoor de gare snijbonen op met een ui en een rode peper en wat ontbijtspek.
Serveertip:
Serveren met lekkere frisse salade