4 kipfilets,
schoongemaakt
1 klein blikje tomatenpuree
Scheutje olijfolie
Gedroogde Italiaanse kruidenmix
Versgemalen peper en zout
50 g boter + scheutje olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
4 teentjes knoflook, in schijfjes
400 g champignons, middelgroot, in schijfjes
1 el gerookt paprikapoeder
1 blik tomaten op sap
1 tuinkruidenbouillonblokje
1 zak verse Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, salie en tijm)
50 g geraspte mozzarella
Versgemalen peper en zout |
Meng de
tomatenpuree met een scheutje olie om te verdunnen en breng op smaak
met kruidenmix, peper en zout.
Wrijf hier de kipfilets mee in en laat een uurtje intrekken, of
langer mag ook natuurlijk.
Smelt de boter en voeg de olie toe. Bak de kipfilet om en om aan tot
ze een mooi kleurtje hebben.
Haal ze uit de pan en houd ze afgedekt even apart.
Fruit in het bakvet de sjalotjes en knoflook, voeg de champignons
toe en bak ze even mee.
Bestrooi met het paprikapoeder, schep alles goed om.
De tomaten met het sap toevoegen en het tuinkruidenbouillonblokje,
duw de tomaten stuk met een pollepel.
Leg de kipfilets en de verse kruiden in de saus en laat afgedekt een
half uurtje sudderen.
Roer dan de kaas door de saus, laat ze iets smelten en dan Smullen
maar!
|