4 uien, 200 g
bacon, 3 eetl. boter, 1 pak diepvries tuinbonen, zout, nootmuskaat,
bonenkruid, 1 pakje room culinair, 1 kg aardappelen, melk, boter (of
een pakje aardappelpureepoeder) |
Tuinbonen uit de
romertopf.
Voorbereiding
Snipper de uien en snijd de bacon in dobbelsteentjes. Puree maken
van de aardappelen, melk en boter of van het pakje
aardappelpureepoeder.
Bereidingswijze
Fruit uien en bacon in een deel van de boter en laat afkoelen.
Vermeng de tuinbonen met zout, ietsje nootmuskaat, bonenkruid en
room culinair en het uien-bacon mengsel. Alles in de vochtige
romertopf overdoen en afdekken met de aardappelpuree. Leg er kleine
stukjes boter op. De gesloten schotel in de oven plaatsen en het
gerecht op ca. 200 graden in ca. 1 uur gaar laten worden.
|