300 g linzen, 2
uien, 2 appels, 1 el azijn, 2 el suiker, majoraan, tijm, 6 dl
vleesbouillon, 4 plakken casselerrib van elk plm. 100 g, 6
aardappelen (geschild en in stukken), verse peterselie |
Een eenvoudig te
bereiden voedzaam gerecht uit de romertopf. Lekker met een frisse
salade.
Voorbereiding
Laat de romertopf geruime tijd weken in koud water.
Bereidingswijze
De ui pellen en snipperen, de appel schillen en in dunne schijfjes
snijden. Mengen met de linzen en overdoen in de romertopf. Azijn,
suiker, majoraan en tijm toevoegen. Het geheel begieten met de
bouillon. De casselerrib erop leggen.De schotel met het deksel erop
in de niet-voorverwarmde oven plaatsen, die je op 200-220 graden
zet. Na 45 minuten het gerecht een keer omscheppen en vervolgens nog
45 minuten terugplaatsen in de oven. Voor het opdienen garneren met
de peterselie.
|