Recept 75, Römertopf Provencaal

Ingrediënten voor 4 personen:

800 g lamsvlees van de schouder, 8 teentjes knoflook, zout, zwarte peper, 4 eetl. provencaalse kruiden, 5 eetl. olijfolie, 800 gr tomaten, 800 g uien, 600 gr aubergines, 500 g courgettes, 500 g wortelen, 1 takje rozemarijn.

Bereiding:

Römertopf 15 minuten in water zetten. lamsvlees van huid en botten bevrijden en in kleine blokjes snijden. Knoflookteentjes pellen, fijnhakken. Vlees met zout, peper, 1 tl kruiden en olijfolie marineren. Ondertussen de overige groenten wassen/schoonmaken/schrappen en in stukjes snijden. De Römertopf met een laag groente vullen, kruiden met zout, peper en provencaalse kruiden. Daarover een laagje vlees verdelen, zo afwisselend lagen aanbrengen van groenten, kruiden en vlees tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Rest van de olie er over druppelen, takje rozemarijn er op leggen. Römertopf sluiten, in koude oven plaatsen. Oven instellen op 200°C. (gasstand 3)en 1= uur in de oven dit gerecht laten garen.
Serveertips:
Serveren met stokbrood.