1 kip van circa
1 kg, zout, peper (versgemalen), paprikapoeder, 100 g ontbijtspek in
blokjes, 200 g kleine champignons, circa 12 kleine uitjes of 2 grote
uien in stukken gesneden, 1 kg krielaardappelen geschrapt of 1 kg
grote aardappelen geschild in blokjes gesneden, 1/2 rode en 1/2
groene paprika in stukken gesneden, 50 g boter gesmolten, 1 eetl.
fijngehakte peterselie |
Makkelijk klaar
te maken, bereid in de Römertopf.
Voorbereiding:
Römertopf 15 min. in koud water leggen. Uien in stukken snijden,
aardappelen in blokjes snijden, paprika in stukken snijden,
ontbijtspek in blokjes snijden.
Bereidingswijze:
Wrijf de kip van binnen en van buiten in met zout, peper en
paprikapoeder en leg het in de Römertopf. Doe ontbijtspek,
champignons, ui, aardappelen en paprika's in een kom, doe er weinig
zouten flink peper bij, meng alle ingrediënten door elkaar en schik
dit mengsel om de kip. Giet desgewenst de boter over de kip en
groenten. Sluit de schaal met het deksel. Zet de Römertopf op het
ovenrooster in de KOUDE oven. Stoof de kip en de groenten gaar. Neem
voor de laatste 10 min van de stooftijd het deksel van de schaal en
laat het gerecht dan in de oven wat kleuren. Dien het gerecht op in
de Römertopf en garneer voor het opdienen de groenten met
peterselie.
Serveertips
Ovenstand 200ºC. (infra-turbo), 225ºC. (infra oven), stand 5-6
(gasoven). Onderin oven zetten (totaal 85-90 min.). |