Recept 68, Kip uit de Römertopf gemarineerd met kerrie-sinaasappel |
Ingrediënten voor 4 personen: |
1 kip (liefst
scharrel of biologisch) |
Bereiding: |
Maak van alle
ingrediënten een dunne pasta en smeer de kip onder het vel hiermee
in. Maak hiervoor het vel voorzichtig met je vingers los, vanaf de
borstdelen richting de poten. Zorg dat zoveel mogelijk kippenvlees
wordt ingesmeerd. Trek het vel weer op zijn plaats. Leg de kip op
een paar stukjes boter in de römertopf, zet de deksel erop en plaats
in de koude oven. Stel de oven in op 200°C. (onder- en bovenwarmte)
en bak 1,5 - 2 uur. Haal de schaal voorzichtig uit de oven en plaats
op een onderzetter (niet op een koud oppervlak). Laat de kip even
uitlekken en vang het vocht op in de pot. Schep het vet zoveel
mogelijk van de kippenjus en geef de ontvette jus er los bij, proef
even of het nog kruiderij nodig heeft. Ook lekker om door de
kerriesaus (zie hieronder) te roeren. |
|