Recept 63,
Goulash met koolraap en knolselderij uit de Römertopf
Ingrediënten voor 4
personen:
1 eetlepel boter
600 g magere varkenslappen in blokjes van 2 x 2 cm
1 ui in stukjes
1 kleine koolraap in stukken
1 kleine knolselderij in stukken
1 groene paprika in reepjes
1 blik gepelde tomaten
zout, peper
1 eetlepel paprikapoeder
500 g aardappelen in stukken
Bereiding:
Dompel de
Römertopf 15 minuten in koud water en wrijf de schaal dan in met
boter.
Meng alle ingrediënten, behalve de aardappelen, en leg ze in de
Römertopf.
Zet de Römertopf met deksel in het midden van de oven, stel de oven
in op 250ºC en stoof het gerecht in 11/2 uur gaar.
Voeg 45 minuten voor het einde van de stooftijd de aardappelen en 1
kopje heet water toe.