Recept 6, Ratatouille met gehaktballetjes uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gehaktballetjes: 250 g gehakt, zout, peper, nootmuskaat, gemalen kruidnagels, paneermeel, 1 ei.

Verder: 2 uien in ringen gesneden, 3 paprika′s (rood, groen, geel), 2 in vieren gesneden tomaten, 1 in plakjes gesneden courgette, 1 in blokjes gesneden aubergine, 1 teentje knoflook, zout, peper, basilicum, 1 dl olijfolie

Bereiding:

Römertopf een kwartier in koud water zetten.
Gehakt aanmaken met ei, kruiden en paneermeel. Vorm hiervan balletjes. Verwijder van de paprika′s zaad en zaadlijsten en snijd ze in repen. Groenten met elkaar vermengen en in de uitgelekte Römertopf leggen. Meng de uitgeperste knoflook, peper, zout en basilicum door de olie, verdeel dit mengsel over de groenten. Het laatst de gehaktballetjes er boven op leggen. Deksel opleggen en in de koude oven schuiven. Instellen op 220ºC. Na 50 minuten deksel afnemen en - zonder deksel - nog 10 minuten terug in de oven voor een bruin korstje.
Serveertips:
Lekker met warm stokbrood.