Recept 55, Preischotel uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g rundergehakt, 10 g margarine, 2 kleine uien, 1 teentje knoflook, ½ bosje peterselie, 1 theel. paprikapoeder, 1 ei, ½ theel. chilipoeder, zout, 1 eetl. bruine basterdsuiker, ½ dl room, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetl. kerriepoeder, ½ theel. gemberpoeder, 1 dl runderbouillon, 800 g aardappelen, 4 preistengels

Bereiding:

Römertopf 20 min. weken in koud water. Aardappelen schillen en in schijven snijden. Prei schoonmaken en in ringen snijden. De ui en knoflook klein snijden en fruiten in de margarine. Peterselie klein hakken en paprikapoeder erbij doen. Maak het gehakt hiermee aan. Voeg verder ei, chilipoeder, bruine suiker en zout toe. Kneed het gehakt goed door en maak er een dikke koek van. Leg het gehakt in de römertopf. Strooi de preiringen eroverheen. Leg daar de aardappelschijven op. Meng room, tomatenpuree, kerrie en gember door elkaar en doe daar de bouillon bij. Giet dit over alles heen. Zet de gesloten römertopf in het midden van een koude oven. Bak het gerecht 45 minuten op 200ºC. Reken de tijd vanaf dat de oven op temperatuur is. Doe de deksel eraf en bak nog 10 min. zodat de aardappels een bruin korstje krijgen.