Römertopfbak en
deksel ongeveer 15 minuten in een bak met koud water zetten.
Intussen aardappels schillen en wassen.
Met scherp mesje aardappels tot op 1 cm van de wand uithollen.
Helft van uitholsel grof raspen of heel fijn snijden.
Sjalot pellen en snipperen.
In een kom de gehakt vermengen met sjalot, geraspte aardappel, tijm,
zout en peper en 1 eetlepel currygewurzsaus.
Aardappels hoog opvullen met met dit mengsel.
In maatbeker 1 dl water vermengen met bouillonpoeder en 1 eetlepel
currygewurzsaus.
Römertopf uit het water nemen.
Hutspotgroenten over de bodem verdelen.
Bouillonmengsel erover schenken.
Gevulde aardappels erop zetten.
Deksel op römertopf zetten.
Bereiding:
Römertopf in midden van oven zetten.
Oven inschakelen op 225ºC.
Aardappels in 1 uur gaar laten worden (De tijd rekenen vanaf het
moment dat de oven op temperatuur is)
Deksel eraf nemen en aardappels in zo'n 10 minuten een goudbruin
korstje laten krijgen. |