1 kg
aardappelen, 4 hardgekookte eieren, 1 rookworst, 50 g gesmolten
boter, zout, 1 bekertje zure room |
Te bereiden in
de Römertopf. Schotel met aardappelen, rookworst, eieren en zure
room. Lekker met een frisse (paprika- of tomaten-)salade of
knapperige verse groenten.
Voorbereiding:
De aardappelen met schil en al wassen, in water met wat zout aan de
kook brengen, gaarkoken, afgieten, nog heet pellen en vervolgens
laten afkoelen. De Romertopf in ruim koud water leggen.
Bereidingswijze:
De aardappelen, eieren en rookworst in schijfjes/plakjes snijden en
laag om laag in de Römertopf leggen; elke laag laag met een deel van
de gesmolten boter begieten en bestrooien met zout. De bovenste laag
moet aardappel zijn. De zure room erover verdelen en de Römertopf
met deksel erop in de koude oven plaatsen. De oven op 200-225 graden
C.
zetten. Oventijd: 45-55 minuten. Tien minuten voor het einde van de
oventijd het deksel verwijderen.
|