Recept 134, Szegediner goulash uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g runderlappen, zout, uienpoeder, stuk spekzwoerd, 6 jeneverbessen, 1 laurierblad, 1/4 l witte wijn, 500 g zuurkool, 20 g margarine, 1/2 pakje pikante vleesjus

Bereiding:

De vochtige römertopf invetten. Het vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en uienpoeder. Leg de helft van de kleingesneden en wat uit elkaar getrokken zuurkool in de römertopf. Duw er een stukje spekzwoerd en enkele jeneverbessen tussen. Leg hierop het vlees en dek af met de resterende zuurkool. Druk hierin het tweede stukje spekzwoerd, de overige jeneverbessen en het laurierblad. Schenk de wijn en de met water aangelengde vleesjus over de zuurkool. Leg hier en daar een stukje boter. Sluit de römertopf en zet hem gedurende 150 minuten op 200 graden in de niet voorverwarmde oven. Verwijder het spekzwoerd en het laurierblad.