Recept 125, Poolse zuurkoolschotel uit de römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

4 uien
4 eetl. reuzel (of boter)
500 g zuurkool
5 tomaten
¼ l bouillon
300 g cervelaatworst in dikke plakken
0,5 theel. witte peper
mespunt suiker
1 bekertje yoghurt

Bereiding:

De uien schillen, in vieren snijden, onder in de geprepareerde Römertopf leggen en
hier op de losgetrokken zuurkool en het vet verdelen.
Het geheel afdekken met de in dikke plakken gesneden tomaten en de plakken worst,
daarna overgieten met de bouillon.
Het gerecht ca. 75 minuten smoren in een oven van 250° C en vóór het opdienen op
smaak afmaken met peper, zout en suiker. Vervolgens de zuurkool overgieten met de
yoghurt. Lekker met Aardappelpuree.
Tip: Ik vind het prettiger als de zuurkool is kleingesneden.