Recept 122, Hamburgse schollen

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg schol, 2 eetlepels boter
1/2 blik doperwten
4 tomaten
zout
suiker
1 eetlepel gehakte dille.

Voor de saus:
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1 kop melk
peper - zout.

Bereiding:

Voorbereiding
Romertopf 15 min in koud water leggen.

Bereidingswijze:
Klein schoongemaakte, gezouten en met citroensap besprenkelende schollen in de
natgemaakte romertopf voor vis leggen en bestrooien met stukjes boter.
De erwten en de ontvelde en doormidden gesneden tomaten toevoegen en bestrooien
met dille. De deksel op de schotel doen, deze in de koude oven plaatsen en op
200 graden instellen en de vis gaar smoren in 5 kwartier. In een pannetje een
gebonden saus maken van boter en bloem en melk; deze afmaken met peper en zout
en nootmuskaat. De saus voor het opdienen over de vis gieten.
opdienen met gekookte aardappels en sla