Recept 110, Spaghettischotel uit de Römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g spaghetti
1/2 tl zout
30 g boter
250 g kalfsvlees in dobbelsteentjes gesneden
30 g spekblokjes
1 ui, gesnipperd
1/2 tl bloem
1 glas witte wijn
1 kopje bouillon
1 geraspte wortel
1/4 geraspte selderijknol
1 el tomatenpuree
1 bosje gehakte peterselie
150 g geraspte kaas
1/2 tl paprikapoeder

Bereiding:

Wel wat bewerkelijk, maar wel lekker
Voorbereiding
Romertopf een kwartiertje van tevoren in het water leggen, zodat hij vocht kan opnemen.

Bereidingswijze
De spaghetti gaarkoken in ruim water met zout, afspoelen onder de koude kraan, vermengen met de boter en in de geprepareerde romertopf leggen.
De spekblokjes in een Koekenpan zachtjes uit laten smelten en in dit vet het vlees en de ui lichtbruin bakken.
Vervolgens er de bloem over strooien en het geheel al roerende afblussen met de witte wijn en de bouillon.
Aan deze ragout de geraspte groenten, de tomatenpuree en de fijngehakte peterselie toevoegen en op smaak afmaken met peper, zout en paprikapoeder.
Daarna alles op de spaghetti leggen.
Tenslotte het gerecht bedekken met een laagje geraspte kaas en het in de gesloten romertopf ongeveer drie kwartier bakken in een oven van 250C.
Serveertips
Lekker met kropsla.