Wel wat
bewerkelijk, maar wel lekker
Voorbereiding
Romertopf een kwartiertje van tevoren in het water leggen, zodat hij
vocht kan opnemen.
Bereidingswijze
De spaghetti gaarkoken in ruim water met zout, afspoelen onder de
koude kraan, vermengen met de boter en in de geprepareerde romertopf
leggen.
De spekblokjes in een Koekenpan zachtjes uit laten smelten en in dit
vet het vlees en de ui lichtbruin bakken.
Vervolgens er de bloem over strooien en het geheel al roerende
afblussen met de witte wijn en de bouillon.
Aan deze ragout de geraspte groenten, de tomatenpuree en de
fijngehakte peterselie toevoegen en op smaak afmaken met peper, zout
en paprikapoeder.
Daarna alles op de spaghetti leggen.
Tenslotte het gerecht bedekken met een laagje geraspte kaas en het
in de gesloten romertopf ongeveer drie kwartier bakken in een oven
van 250C.
Serveertips
Lekker met kropsla.
|