Recept 103, Stoofpot met sperziebonen

IngrediŽnten voor 4 personen:

300 g magere runderlappen, 1 kg sperziebonen, 600 g aardappelen, 1/2 l bouillon, zout, bonenkruid, stukje spekzwoerd, 2 soepbotten, peterselie

Bereiding:

Complete maaltijd uit de romertopf.
Voorbereiding
De boontjes afhalen en in stukjes breken. De aardappelen schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze:
Vet de vochtige romertopf goed in. Leg alle ingrediŽnten door elkaar in de romertopf en schenk de bouillon erover. Sluit de schotel en zet hem gedurende 100-120 minuten op 200 graden in de niet voorverwarmde oven. Verwijder de soepbotten en het spekzwoerd. Strooi veel fijngehakte peterselie over het gerecht en dien het in de romertopf op.
Serveertips
Voor een Russische stoofpot:Na de kooktijd botten en zwoerd verwijderen. Enkele lepels zure room met wat bloem tot een papje roeren en hiermee het stoofvocht binden. De romertopf nog even zonder deksel terugplaatsen in de oven. Garneren met peterselie.