Ca. 16 sneetjes
witbrood, 8 dl melk, 150 g dobbelsteentjes gerookt spek, 150 g
geraspte oude kaas, 2 eetl. boter Voor de saus: 3 eieren, 2 dl melk,
zout, peper, nootmuskaat, aromat |
Schotel met
brood, spek en kaas uit de romertopf.
Voorbereiding
Korstjes van het brood snijden.De 6 dl melk verhitten.
Bereidingswijze
Giet de hete melk over het brood en laat dit ca. 10 minuten afgedekt
staan. Bak intussen de spekjes uit. Leg het brood laag-om-laag met
het spek en de kaas in de natgemaakte en met boter bestreken
romertopf. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, ietsje
nootmuskaat en aromat en giet het over het gerecht. Plaats de
gesloten romertopf in de oven en laat het gerecht op 250 graden in
ca. 50 minuten gaar en goudbruin bakken.
|