Groentepotje met roomsaus en gegrilde kipfilet met dille-honingmosterd

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g sperziebonen
1 smalle jonge prei
150 g geschrapte worteltjes
3 eetl. fijngehakte dille
3 eetl. vloeibare margarine
400 g kipfilet
800 g voorgekookte aardappelen
1 zakje Knorr Mix voor Roomsaus
2 el grove mosterd
1 theel. honing
 

Bereiding:

Haal de puntjes van de sperziebonen af. Snijd de prei en de worteltjes in lange reepjes ter grote van de sperziebonen.
Kook de sperziebonen met de worteltjes in ruim kokend water in 10 minuten. Voeg de prei toe en kook het geheel nog 5 minuten. Afgieten en mengen met 1 eetl. dille.
Bestrooi de kipfilets met wat peper en wat zout en grill ze onder een hete grill of in een grillpan in ca. 15 minuten om en om bruin en gaar.
Kook ondertussen de aardappelen in een laagje water in 10-15 minuten gaar. Afgieten en opschudden met 1 eetl. margarine.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de mosterd met de honing en 2 eetl. dille. Snijd de gegrilde kipfilet in plakjes en bestrijk ze met een beetje dille-honingmosterd.
Verdeel de groenten over 4 schaaltjes en zet elk schaaltje op een bord. Schep de aardappelen ernaast op het bord en leg de plakjes kip erbij. Schep de roomsaus over de groenten in het schaaltje.

Variaties:
De roomsaus kan je vervangen door Knorr Lente Ui-Knoflooksaus.

 

Bron: www.knorr.nl