500 g lams- of
rundvlees
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
25 g margarine
1 blik tomatenblokjes (ca. 400 g)
1 zakje Knorr Mix voor Stoofpotje
150 ml sinaasappelsap
3 eetl. zwarte olijven zonder pit
2 eetl. gehakte peterselie, om te garneren |
Snijd het vlees
in reepjes. Snijd de uien in ringen en hak de knoflook. Verwijder de
zaden van de paprika en snijd deze in reepjes. Snijd de courgette in
stukjes.
Verhit de margarine en bak het vlees al omscheppend bruin met de
uien en de knoflook. Blus af met 250 ml water en voeg de
tomatenblokjes toe. Roer alles goed door.
Laat dit op een laag vuur met gesloten deksel ongeveer 1,5 uur
stoven.
Voeg, als het vlees bijna gaar, is de inhoud van het zakje Knorr
Mix, 100 ml water, het sinaasappelsap, de paprika, de olijven en de
courgette toe. Breng het geheel al roerend aan de kook, zet het vuur
laag en laat alles nog 15 minuten zachtjes stoven.
Strooi de peterselie erover.
SERVEER TIPS:
Lekker met penne. |