1 kg aardappelen
500 g knolselderij
400 g fijngesneden prei
1 Unox runderrookworst
4 eetl. Blue Band vloeibaar
1 zakje Knorr Rundvleesjus
halve eetl. grove mosterd |
Schil de
aardappelen en knolselderij. Snijd ze in gelijke stukken. Kook de
aardappelen met de knolselderij in ca. 20 min. in een laagje water
met wat zout gaar. Voeg na 15 min. koken ¾ van de prei toe en kook
alles nog 5 min. Giet alles af en laat het uitdampen.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de Blue Band vloeibaar in een koekenpan en bak hierin ca. 5
min. de rest van de prei. Voeg 250 ml koud water en de inhoud van
het zakje jus al roerende aan de pan toe. Even laten pruttelen.
Stamp de aardappelen, knolselderij en prei fijn met de rest van de
Blue Band vloeibaar. Voeg zout en peper naar smaak en de mosterd
toe.
Snijd de worst in stukken. Verdeel de stamppot over vier grote
borden, leg de worst ernaast. Schep de jus erover.
Variaties:
Voeg aan de stamppot 150 g uitgebakken spekblokjes toe. |