1 ui
2 teentjes knoflook
12 bladeren savooiekool
2 eetlepels vloeibare margarine
500 g mager rundergehakt
400 g tomatenblokjes (blik)
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Spaghetti Bolognese
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
extra nodig: stoompan of stoommand |
Met dit groene
kool recept maak je deze heerlijke koolpakketjes helemaal zelf.
Koolbladeren lijken te zijn gemaakt om iets in te rollen. Maak
vanavond maar eens deze knapperige koolrolletjes gevuld met een
smakelijke bolognesesaus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd
het dikke gedeelte van de nerven van de savooiekoolbladeren. Breng
in een grote pan ruim water aan de kook. Kook 4 koolbladeren 1
minuut of totdat ze zacht zijn. Schep ze met een schuimspaan uit het
water in een bak met koud water. Laat ze uitlekken en dep ze droog
met keukenpapier. Kook de rest van de koolbladeren op dezelfde
wijze.
Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en fruit de ui met de
knoflook 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend
bruin en rul. Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje
Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Spaghetti Bolognese toe en breng
alles aan de kook. Temper het vuur en laat de saus, onder af en toe
roeren, 10 minuten zachtjes koken en dik worden. Roer de peterselie
erdoor. Neem de pan van het vuur.
Leg een koolblad op een snijplank en schep 1/12 deel van het
gehaktmengsel aan de brede zijde van het blad (waar het blad aan de
stronk vast zat) erop. Vouw de zijkanten van het blad over het
gehakt heen naar binnen en rol het koolblad stevig om de vulling
heen. Maak op dezelfde manier nog 11 rolletjes. Leg de koolrolletjes
in het stoomgedeelte van de stoompan (of in de stoommand) en stoom
ze in ca. 5 minuten door en door warm. |